Background Image

Notícies

18.03.2016

Amb els peus a terra, però pas ferm

Article Image
Coincidint amb Diumenge de Rams i l’efemèride del trentè aniversari de la inauguració del Municipal, el primer equip rep l’Andorra en un matx determinant i emocionant a parts iguals. Després de cinc jornades imbatut i en clara línia ascendent, els homes de Cámara voldran mantenir tendència i fer-se amb tres punts més per escalar posicions a la taula.

En un horari inèdit (17.15h), degut a la presentació dels equips del futbol base de la Fundació, el Vic intentarà l’atac a les posicions de privilegi de la taula tombant un rival incòmode i que ha aconseguit pràcticament l’objectiu fixat a principis de temporada: la permanència. Els del Principat, sota la tutela de Justo Ruiz, han sabut redreçat una arrencada de campionat sembrada de dubtes fent-se especialment forts al seu feu de la Borda Mateu, que s’ha convertit en un fortí pràcticament inexpugnable per als seus rivals. En una glossa constant a l’èpica futbolística, els andorrans s’han erigit com autèntics especialistes a remuntar situacions adverses en els minuts de descompte, amb gols agònics que els han atorgat un bon coixí de punts que ara els permeten disputar els darrers deu compromisos des de la talaia de novena posició. Lluny del Principat, però, l’Andorra perd força enters i es mostra més irregular (set derrotes, un empat i tres victòries). Malgrat tot, homes letals com Gándara, Cisteró i Vega saben aprofitar les pilotes que els arriben.

Per la seva banda, el Vic es retroba amb el seu públic després de l’exhibició de la setmana passada a Avià. Empesos per l’alè de les grades plenes, els vigatans tenen una oportunitat única per prendre posicions abans que comenci l’autèntica batalla pels llocs més preuats de l’engraellat. En cas de noquejar els andorrans, els deixebles de Cámara i Jiménez podrien agafar embranzida i entrellucar de ben a prop rivals que fins avui quedaven a distàncies inabastables. Coneixedor del perill del rival, Cámara ha preparat el partit a consciència des del punt de vista psicològic: encara no s’ha aconseguit res. El rumb que ha pres l’equip és sens dubte el correcte, però l’eufòria pot ser un mal company de travessia si no es gestiona bé el “partit a partit” tant de moda darrerament. Ensopegar a casa suposaria, inevitablement, tornar a mirar de reüll rivals que ha costat molt deixar enrere en la classificació. Un cop més, la frontera entre l’èxtasi i el purgatori penja d’un fil ben prim. Malgrat tot, s’ha aconseguit invertir la tendència i els números dels últims partits conviden a l’optimisme. Reig continua intractable sota pals; la defensa, solvent i numantina; el mig del camp ha recuperat la carícia del toc de pilota i la visió vertical; finalment, a davant, es veu porta amb facilitat.

Amb Roca sancionat, David Busquets i Santanera lesionats, l’equip recupera Macias en línia ofensiva. Després de l’immillorable regust de boca de la setmana passada al Berguedà, l’equip vol caminar amb pas ferm per la gespa de Municipal però sense deixar de tocar de peus a terra. Un cop més, l’afició no pot faltar a la cita en un matx històric i emotiu, de bracet amb tots els equips de la Fundació. Tots plegats de ben segur assistirem a una jornada rodona que ha de germinar en una victòria molt anhelada.
Patrocinadors
Col·laboradors